Niniejsza Polityka Prywatności została przygotowana w celu zapewnienia stronie interenetowej zgodności z przepisami wynikającymi z art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. - w skrócie RODO. Ochrona informacji prywatnych dotyczących Użytkowników strony jest dla nas bardzo ważna i dokładamy wszelkich starań, aby każdy czuł się bezpiecznie przeglądając naszą stronę.

Czym jest RODO?

RODO to potoczna nazwa Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE. W Polsce obowiązuje ono od 25 maja 2018 r.

Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, jak będą wykorzystywane Twoje dane osobowe, jest Parafia Rzymskokatolicka pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa z siedzibą w Nowym Tomyślu przy Plac Chopina 10 A zwanym dalej Parafią.

Z kim możesz się skontaktować, aby otrzymać więcej informacji o przetwarzaniu Twoich danych osobowych przez Parafię?

Jeśli masz pytania dotyczące przetwarzania Twoich danych osobowych przez Parafię, możesz skontaktować się z nami, pisząc na nasz adres email: parafia@nspjnt.archpoznan.pl

Od kogo uzyskaliśmy Twoje dane osobowe?

Twoje dane osobowe uzyskaliśmy bezpośrednio od Ciebie podczas wysyłania formularza zapytania ze strony internetowej https://nspjnt.archpoznan.pl/kontakt , bądź skrzynki intencji ze strony internetowej https://nspjnt.archpoznan.pl/skrzynka-intencji, oraz z ogólnie dostępnych danych ze stron internetowych.

W jakim celu i na jakiej podstawie Parafia przetwarza Twoje dane osobowe?

Jesteśmy uprawnieni do przetwarzania Twoich danych osobowych, ponieważ jest to niezbędne do obsługi zapytań, które do nas kierujesz przy pomocy formularza kontaktowego lub skrzynki intencji.

Przetwarzać Twoje dane osobowe możemy również na podstawie prawnie uzasadnionego interesu w celu:

  • analizowania Twojej aktywności na stronach internetowych https://nspjnt.archpoznan.pl celem dostosowania usług i treści do Twoich indywidualnych preferencji;
  • dokonywania czynności technicznych oraz rozwiązywania problemów technicznych, związanych z administrowaniem serwerami https://nspjnt.archpoznan.pl ;
  • opracowywania ogólnych statystyk dotyczących korzystania przez Ciebie oraz innych użytkowników strony https://nspjnt.archpoznan.pl , w tym zbierania ogólnych informacji demograficznych (np. o regionie, z którego następuje połączenie);
  • zapewnienia bezpieczeństwa i integralności usług, które świadczymy Ci drogą elektroniczną, w tym przeciwdziałania oszustwom i nadużyciom oraz zapewnienia bezpieczeństwa ruchu;
  • kontaktowania się z Tobą, w tym w celach związanych z dozwolonymi działaniami marketingowymi;
  • prowadzenia analiz statystycznych;
  • przechowywania danych dla celów archiwalnych oraz zapewnienia rozliczalności (wykazania spełnienia przez nas obowiązków wynikających z przepisów prawa).

Zgodę na przetwarzanie danych osobowych, możesz wycofać w dowolnym momencie kierując taką prośbę na nasz adres email. Będziemy przetwarzać Twoje dane osobowe dopóki nie wycofasz zgody.

Dane osobowe

Informujemy, że podczas korzystania z formularza kontaktowego, użytkownik może zostać poproszony o podanie swoich danych osobowych.

Administratorem danych osobowych będzie Parafia Rzymskokatolicka pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa w Nowym Tomyślu. Dane osobowe mogą być przetwarzane przez Parafia Rzymskokatolicka pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa w Nowym Tomyślu w celu obsługi zapytania z formularza kontaktowego lub skrzynki intencji. Parafia Rzymskokatolicka pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa w Nowym Tomyślu może udostępniać dane osobowe podmiotom powiązanym, zgodnie z art. 23 ust. 3 i 5 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (tekst jedn. Dz.U. z 2002 r., nr 101, poz. 926 ze zm.).

Pełną informację na temat polityki prywatności uzyskasz pod adresem parafii: Plac Chopina 10 A, 64-300 Nowy Tomyśl. Na ten adres prosimy kierować wszelkie zapytania dotyczące ochrony danych osobowych. Parafia Rzymskokatolicka pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa w Nowym Tomyślu działa zgodnie z prawem Rzeczypospolitej Polskiej w zakresie ochrony prywatności.

Pliki cookie

Czym są pliki "cookies"?
Poprzez pliki "cookies" należy rozumieć dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych preferencji. "Cookies" zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Do czego używamy plików "cookies"?
Pliki "cookies" używane są w celu dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych. Używane są również w celu tworzenia anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają zrozumieć w jaki sposób użytkownik korzysta ze stron internetowych co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości, z wyłączeniem personalnej identyfikacji użytkownika.

Jakich plików "cookies" używamy?
Stosowane są, co do zasady, dwa rodzaje plików "cookies" – "sesyjne" oraz "stałe". Pierwsze z nich są plikami tymczasowymi, które pozostają na urządzeniu użytkownika, aż do wylogowania ze strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). "Stałe" pliki pozostają na urządzeniu użytkownika przez czas określony w parametrach plików "cookies" albo do momentu ich ręcznego usunięcia przez użytkownika.

Pliki "cookies" wykorzystywane przez partnerów operatora strony internetowej, w tym w szczególności użytkowników strony internetowej, podlegają ich własnej polityce prywatności.

Czy pliki "cookies" zawierają dane osobowe?
Dane osobowe gromadzone przy użyciu plików "cookies" mogą być zbierane wyłącznie w celu wykonywania określonych funkcji na rzecz użytkownika. Takie dane są zaszyfrowane w sposób uniemożliwiający dostęp do nich osobom nieuprawnionym.

Usuwanie plików "cookies"
Standardowo oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych domyślnie dopuszcza umieszczanie plików "cookies" na urządzeniu końcowym. Ustawienia te mogą zostać zmienione w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików "cookies" w ustawieniach przeglądarki internetowej, bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenie użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików "cookies" dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

Ograniczenie stosowania plików "cookies", może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na naszej stronie internetowej.

Msze Św.

Niedziele
godz. 7.00, 9.00, 10.30, 12.00, 18.00

w lipcu i sierpniu
godz. 7.00, 9.00, 10.30, 19.00

Dni powszednie
godz. 8.00, 18.00

Święta w dni pracy
godz. 8.00, (11.00 albo 16.00), 18.00

Pierwsze piątki miesiąca
godz. 8.00, 18.00, 19.00

Zobacz więcej

Spowiedź Św.

Dni powszednie, niedziele i święta
15 minut przed Mszą św.

W każdy czwartek
godz. 17.00 - 18.00, 20.00 - 21.00

Pierwszy piątek miesiąca
godz. 15.00 – 17.00; 17.30 – 18.00

Pierwsza sobota miesiąca 
godz. 7.00 - 8.00

Zobacz więcej

Biuro parafialne

Poniedziałek, środa, czwartek
godz. 16.00 - 17.00

Piątek
godz. 9.00 - 11.00
 

Lipiec i Sierpień:

Poniedziałek, środa
godz. 16.00 - 17.00

Piątek
godz. 9.00 - 11.00

tel.: +48 61 442 20 89

Zobacz więcej

Korzystanie z niniejszej witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Zmiany warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do plików cookies można dokonać w każdym czasie. Polityka Prywatności    Informacje o cookies

ROZUMIEM